Elcykler - Ny technologi får dig endnu længereHvorfor du skal skifte til den elektriske løsning

Elcykler i høj kvalitet

Elcykler er vores speciale og søger du elcykler i høj kvalitet vil vi være den foretrukne leverandør i Danmark. Der er stor forskel på elcykler – om det er et håndbygget og varmebehandlet alu-stel, den nyeste type lithium batteri og en kraftig og pålidelig brushless motor af nyeste type, der sidder på elcyklen, ligesom der er forskel på kvaliteten af alle de andre komponenter, som cyklen er bygget af.

Elcykler fra Cykelland

Cykelland var de første til at introducere den nye type elcykler på det danske marked og har siden 2003 brugt tiden til at forbedre og udvikle en kvalitetselcykel der passer til den danske smag og kvalitetskrav.

Cykelland kunne sagtens have valgt at sende en langt billigere model på markedet, men det vil støde vores faglige stolthed. Ekstra Bladet og magasinet Gear har fortaget en stor test af elcykler og Cykellands Elvira Madigan 36 volt blev kåret som bedste køb, med begrundelserne: solidt design og kraftig motor med masser af power. Sidenhen er elcyklerne blevet bedre pga. Cykellands udvikling og fokus på kvalitet.

Kvalitet til den rigtige pris

Kort sagt får du kvalitet i særklasse når du køber elcykler her på Cykelland.com. Vi er så sikre på, at du vil finde kvaliteten i top, at vi tilbyder 14 dages fuld prøvetid på vores elcykler.

Se elcykelmanual her

5 råd fra cyklistforbundet.dk: Køb den rigtige elcykel

Som altid, når du køber cykel, bør du tage en god, lang prøvetur først. Prøv forskellige modeller med forskellige motor- og batteriplaceringer.

Papir er taknemmeligt, så du skal udfordre cyklens lovede egenskaber lidt:

Kom op max-hastigheden, hvor motoren slår fra – hvis cyklen nu føles alt for tung at træde, skal du vælge en anden.

Vær også sikker på, at cyklen er til at køre på, når batteriet løber tør for strøm, eller når du slukker for elektronikken.

Vid, hvad du vil bruge elcyklen til – og hvad du forventer af den. Så kan du lettere tale med forhandleren om mulighederne.

Skal du køre meget langt? Skal cyklen lastes tungt? Skal der børn med på cyklen? Har du brug for lav indstigning? Skal du kunne løfte cyklen?

Tal med flere forhandlere. Vælg erfarne forhandlere, der har flere typer elcykler at vælge mellem.

Motoren: Motorens effekt afgør, hvor meget hjælp elcyklen yder. Effekten måles i Watt (W). Højest tilladte motoreffekt er ifølge loven 250W, og det er ikke for meget, hvis det går op ad bakke i modvind. Så vælg en cykel med en 250W motor og en batterispænding på 36V (Volt).

Batteriet: Vælg et batteri af typen litium-ion (Li-ion) eller litium-polymer (LiPo). Det kan oplades hurtigt og tåler småopladninger.

Batterikapaciteten er afgørende for, hvor langt du kan køre på en opladning. Men mange andre faktorer spiller ind, fx terrænet og din egen indsats. Fabriksangivelserne for rækkevidde er ofte meget optimistiske, regn med det halve som udgangspunkt.

Batterikapaciteten angives i amperetimer (Ah) eller Watt-timer (Wh). Man kan omregne fra amperetimer til Watt-timer ved at gange med spændingen. For eksempel 36V * 10 Ah = 360 Wh.

Alle batterier taber kapacitet med tiden, og det gælder også elcyklens. Så køb hellere et lidt større batteri. Og vær opmærksom på, at batteriet skal behandles varsomt  Det tåler ikke frost, må ikke køres helt tomt og må ikke oplades for længe.

Vurder, hvad du har brug for af ekstraudstyr. Lys er obligatorisk på de fleste elcykler. Affjedring kan være en fordel for komforten, når du kører langt og hurtigt.

Ekstra bremser er et godt tilvalg, da cyklen er tung og derfor lidt mere krævende at standse. Hvis batteriet optager pladsen på bagagebæreren, har du måske brug for kurve eller cykeltasker.

En elcykel er en større investering. Så spørgsmål, før du køber – også til service og reparation. Det er langt fra givet at din cykelhandler er ekspert i elcykler.

Til arbejde
Classic med 7g og 3 bremser

Hjemmeplejens fortrukne elcykel er vores Elvira Madigan Classic med 7gear som leveres med et stort batteri på hele 481 watt timer, som giver masser af strøm til hele arbejdsdagen.

Classic glider nemt og hurtigt gennem tæt trafik og er derved et ideelt transportmiddel til ethvert behov, arbejde som fritid.

Det sidste nye
Orkide med centermotor

Vores Elvira Madigan Orkide med centermotor er velegnet til mellemlange og lange distancer, du får fin balance og vægtfordeling samt nyeste teknologi.

Centermotoren mærker efter, hvor tungt eller blidt man træder i pedalerne og justerer farten derefter og kombineret med 7 gear og et batteri på 481 watt timer kommer du langt omkring.

Elvira sort v-model 2016
Bestseller
V-model med kædekasse

Vores best sælgende elcykel gennem tiderne er denne V-model, Elcyklen kommer med et ekstra kraftigt stel og lav indstigning. Som alle vores andre elcykler kommer V-model med det store batteri på 481 watt timer.

Du får komfortabel kørestilling og de 5 assist niveauer får dig til at glide gennem landskabet. Lukket kædekasse er praktisk og givet cyklen et elegant look.

Værd at vide
Elcykel Med Fart I

Hvilken motor type skal du vælge? Cykelland forhandler 2 typer motor, forhjulsmotor og centermotor.

Forhjulsmotoren har været på marked de sidste 15 år og er et gennemtestet system der kræver minimal vedligeholdelse. Centermotoren er det nyeste og er fremtidens motor, som kræver igen vedligeholdelse. Centermotoren er momentstyrret og med det lave tyngdepunkt giver det en velafbalanceret kørsel.

HVOR LANGT KØRER DU PÅ EN OPLADNING? Der er ikke nogen, der ved præcist hvor langt du vil køre på din elcykel, fordi det er meget afhængigt af din egen indsats, din vægt, mange stop, modvind, bakker, korrekt dæktryk og hvilket assistanceniveau du vælger. Der er fra forskellige firmaer mange gæt på…

Elcykler
Hvad med service?

Selvom en elcykel på mange måder minder om en almindelig cykel, er der alligevel en række områder hvor elcyklen kræver yderligere vedligehold. Med elcykler skal man være særligt påpasselig med de elektriske forbindelser samt batteriet. Batteriet bør opbevares tørt ved stuetemperatur når det ikke benyttes. Derudover anbefales det, at batteriet oplades jævnligt (minimum hver anden uge) også selvom cyklen ikke bruges, da det er med til at forlænge batterilevetiden. LÆS MERE HER..

Elcykler service